Bezglutenowy pudding na bazie napoju sojowego – przepis Lubin Porady Przepisy kulinarne Wiadomości Zdrowie by rs - 15 lipca 202015 lipca 20200 Udostępnij Przepis na bezglutenowy pudding na bazie roślinnego napoju sojowego, ryżu i… pietruszki. Słodki, kremowy i zaskakujący! Z dodatkiem owoców tworzy idealny, wakacyjny deser, również dla osób na klasycznej diecie.Reklama Bezglutenowy pudding z napojem waniliowym Składniki: 2 szklanki bezglutenowego waniliowego napoju sojowego (np. marki Ocelio) 2 szklanki korzenia pietruszki 2 – 3 łyżki cukru lub ksylitolu 1,5 szklanki ugotowanego ryżu białego 1 łyżka posiekanej świeżej mięty świeże owoce do dekoracji Metoda: Korzeń pietruszki obieramy kroimy w mniejsze kawałki i gotujemy w napoju sojowym z cukrem do momentu aż będzie zupełnie miękki. Ugotowaną pietruszkę blendujemy razem z ugotowanym ryżem na gładką masę. Jeśli pudding jest za gęsty dodajemy więcej napoju sojowego. Na koniec dodajemy posiekaną miętę, przekładamy do naczynek i posypujemy świeżymi owocami. Podobne