Czekoladowe brownie z czerwonej fasoli – przepis Lubin Przepisy kulinarne Wiadomości by rs - 29 października 202029 października 20200 Udostępnij Przepis na zaskakujące ciasto na bazie czerwonej fasoli! Mocno czekoladowe brownie to idealny pomysł na poprawienie sobie humoru podczas jesiennej słoty. Czekoladowe brownie z czerwonej fasoliReklama Składniki: 500g czerwonej fasoli (np. marki Halina) ¾ szklanki kakao 2 łyżki mielonego siemienia lnianego 2 banany 2 łyżki cukru 1 i ½ łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki mąki 3 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego Polewa: 2 łyżki oleju kokosowego 4 łyżki kakao 2 łyżki cukru 4 łyżki mleka Metoda: Fasolę moczyć w wodzie przez 12h. Następnie opłukać i odsączyć. Ugotować do miękkości w nieosolonej wodzie. Siemię lniane namoczyć w 6 łyżkach wody aż siemię będzie miękkie. Wszystkie składniki ciasta dokładnie zmielić w mikserze. Przełożyć do wysmarowanej olejem formy o średnicy 20cm i piec przez 45 minut w 180 st.C. W międzyczasie przygotować polewę. W rondelku na małym ogniu rozpuścić olej i dodać resztę składników. Dokładnie wymieszać i rozprowadzić po cieście. Cisto po ostygnięciu trzymać przez parę godzin w lodówce. Podobne