Kulinarna propozycja na Dzień Kobiet: Ekspresowa sałatka z rukolą, mango i awokado Lubin Przepisy kulinarne Rozmaitości Wiadomości by rs - 5 marca 20215 marca 20210 Udostępnij Dla wszystkich, którzy nie czują się na siłach, by przyrządzić skomplikowaną potrawę, mamy szybką i prostą w przygotowaniu lekką sałatkę. Gwarantujemy, że zasmakuje każdej kobiecie 😊 Połączenie soczystego mango i awokado z rukolą o orzechowej nucie i kozim serem to istne niebo w gębie! Reklama Ekspresowa sałatka z rukolą, mango i awokado Składniki: 170 g mieszanki sałat Toscana mix z rukolą marki Eisberg mango awokado 150 g rolady z sera koziego 2 garście orzechów włoskich Sos winegret: ¾ łyżki musztardy 2 łyżki octu balsamicznego 4 łyżki oliwy z oliwek szczypta soli i pieprzu Wszystkie składniki połączyć za pomocą trzepaczki. Przygotowanie: Gotową mieszankę Toscana mix z rukolą marki Eisberg przełożyć na talerz. Dodać obrane i pokrojone w kostkę mango oraz awokado. Orzechy włoskie posiekać, uprażyć przez minutę na suchej patelni i posypać nimi sałatkę. Dodać pokrojony w kostkę kozi ser. Całość polać przygotowanym wcześniej sosem winegret. Podobne