Pyszny podwieczorek dla naszej Mamy – Wiosenna sałatka truskawkowa Lubin Przepisy kulinarne Wiadomości by maks - 26 maja 202026 maja 20200 Udostępnij Nie od dziś wiadomo, że własnoręcznie przygotowany prezent cieszy w sposób szczególny. Zwłaszcza jeśli upominek jest przemyślany i oddaje preferencje obdarowywanego. Reklama Dlatego z okazji Dnia Mamy zaplanuj smaczny prezent w formie prostej, ale bardzo efektownej sałatki. Wykorzystaj truskawki, jednak tym razem nie na słodko, a w wersji wytrawnej. Ich połączenie z bazylią i octem balsamicznym na mieszance świeżych sałat na długo pozostanie w pamięci każdej Mamy. Wiosenna sałatka truskawkowa Składniki: 1 woreczek mieszanki sałat Salsa mix Eisberg 20 -30 dag truskawek 2 łyżki posiekanej świeżej bazylii 2 łyżki octu balsamicznego 2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia Przygotowanie: Truskawki umyj, osusz, oderwij szypułki i przekrój na ćwiartki. Wymieszaj z posiekaną bazylią, a następnie ułóż na mieszance sałat. Polej octem balsamicznym i kilkoma kroplami oliwy z oliwek. Podobne