Pyszny podwieczorek dla naszej Mamy – Wiosenna sałatka truskawkowa

Udostępnij

Nie od dziś wiadomo, że własnoręcznie przygotowany prezent cieszy w sposób szczególny. Zwłaszcza jeśli upominek jest przemyślany i oddaje preferencje obdarowywanego.

Reklama

Dlatego z okazji Dnia Mamy zaplanuj smaczny prezent w formie prostej, ale bardzo efektownej sałatki. Wykorzystaj truskawki, jednak tym razem nie na słodko, a w wersji wytrawnej. Ich połączenie z bazylią i octem balsamicznym na mieszance świeżych sałat na długo pozostanie w pamięci każdej Mamy.

Wiosenna sałatka truskawkowa

Składniki:

1 woreczek mieszanki sałat Salsa mix Eisberg

20 -30 dag truskawek

2 łyżki posiekanej świeżej bazylii

2 łyżki octu balsamicznego

2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia

Przygotowanie:

Truskawki umyj, osusz, oderwij szypułki i przekrój na ćwiartki. Wymieszaj z posiekaną bazylią, a następnie ułóż na mieszance sałat. Polej octem balsamicznym i kilkoma kroplami oliwy z oliwek.

Top