Świąteczny chlebek z kaszy gryczanej

Udostępnij

Już niebawem Boże Narodzenie. Oprócz klasycznych głównych dań warto pomyśleć również o dodatkach. Chlebek z kaszy gryczanej to doskonałe i obłędnie pyszne dopełnienie tradycyjnych dań na świątecznym stole dla całej rodziny.

Reklama

Składniki:

• 400 g kaszy gryczanej białej
• 700 ml wody Mama i ja
• 1 łyżeczka soli
• 3 łyżeczki czarnuszki
• 5 łyżek słonecznika
• 5 łyżek pestek dyni

Wykonanie:

1. Kaszę zalej wodą i odstaw na 36 godzin (w temperaturze pokojowej), mieszając od czasu do czasu.
2. Następnie dodaj sól i całość zmiksuj blenderem. Dodaj ziarna i wymieszaj.
3. Przelej masę do wyłożonej papierem do pieczenia formy (keksówki) i odstaw na kolejne 3 godziny.
4. Piekarnik nagrzej do 190°C i piecz chlebek około 90 minut.

Woda źródlana Mama i ja

Mama i ja – to w pełni bezpieczna, niegazowana woda źródlana, wyróżniająca się niskim stopniem mineralizacji i niewielką zawartością sodu. Stanowi optymalne uzupełnienie codziennej diety kobiet w ciąży oraz mam karmiących piersią. Znakomicie nadaje się również do przygotowywania posiłków dla niemowląt i dzieci w każdym wieku.

Strona www: https://wodadladziecka.pl/

Cena:

1,5 L – cena: 1,89 zł

0,5 L – cena: 1,49 zł

0,33 L – cena: ok. 1,35 zł

Top