Awokado z wędzonym łososiem i rukolą – przepis Ciekawostki Lubin Przepisy kulinarne Wiadomości by rs - 1 grudnia 20201 grudnia 20200 Udostępnij Jesienią i zimą powinniśmy szczególnie zatroszczyć się o urozmaiconą dietę. Łatwą w przygotowaniu i pyszną przekąską będzie uważane za jedno z najzdrowszych owoców świata – pełne wartości odżywczych – awokado. Wystarczy, że skropimy je sokiem z cytryny i wypełnimy rukolą oraz wędzonym łososiem. Tak skomponowana przekąska będzie nie tylko smaczna i efektowna wizualnie, ale przede wszystkim zdrowa. Awokado z wędzonym łososiem i rukoląReklama Składniki: Rukola myta marki Eisberg 100 g awokado 2 szt. łosoś wędzony ok. 50 g mała czerwona cebula 1 szt. pół cytryny sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Awokado umyć, przekroić na pół, wydrążyć pestkę. Środek skropić sokiem z cytryny (wówczas nie ściemnieje), wypełnić Rukolą, podzielonym na kawałki wędzonym łososiem oraz pokrojoną w pióra czerwoną cebulą. Oprószyć do smaku solą i świeżo zmielonym kolorowym pieprzem. Podobne