Bowl z warzywami, łososiem i sezamem Lubin Przepisy kulinarne Wiadomości by rs - 8 sierpnia 20230 Udostępnij Pomysł na szybki lunch? Pyszny bowl z łososiem, warzywami i dodatkiem sezamu KRESTO znika z miseczki w takim samym czasie jaki zajmuje jego przygotowanie – czyli bardzo szybko! Składniki:Reklama • 250g fileta z łososia • 1 łyżka sosu sojowego • 1 łyżka soku z limonki • 1 łyżka oliwy • 1 łyżeczka czosnku granulowanego • sól i pieprz do smaku Dressing: • 1-2 łyżki sosu teryiaki • 1 łyżka oleju sezamowego • 1 łyżeczka sosu sojowego • 1 łyżeczka soku z limonki Dodatkowo: • ryż do sushi • awokado • rzodkiewka • ogórek zielony • mango • nori • sezam KRESTO Wykonanie: 1. Łososia pokrój w kostkę. Dopraw solą, pieprzem, sosem sojowym, sokiem z limonki, oliwą oraz czosnkiem granulowanym. 2. Ułóż rybę na blaszce do pieczenia i piecz przez 7 minut w piekarniku nagrzanym do 190. 3. Składniki na sos wymieszaj w misce. Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu. Warzywa pokrój w plasterki a mango w kostkę. 4. Do miski włóż ryż posyp go sezamem i wymieszaj. Następnie na wierzchu wykładamy pokrojone warzywa i mango 5. Całość polej sosem i posyp szczypiorkiem oraz sezamem. Podobne