Chałka z kozim twarożkiem, malinami i pistacjami Lubin Przepisy kulinarne Wiadomości Zdrowie by rs - 7 września 20217 września 20210 Udostępnij Chałka z kozim twarożkiem, malinami i pistacjami to klasyka smaku w finezyjnym wydaniu. Harmonijnie dobrane składniki tworzą na talerzu niepowtarzalną kompozycję smakową, a dodatkowo stanowią mocny akcent kulinarnej aranżacji. To doskonały sposób na prosty i szybki deser, który można podać zgodnie z przepisem lub urozmaicić o kolejne dodatki wedle swojego uznania.Reklama Składniki (2 porcje): 4 kromki chałki 150 g twarożku koziego garść orzechów pistacjowych KRESTO 1/2 szklanki malin ocet balsamiczny, gęsty, np. malinowy Wykonanie: 1. Kromki chałki ułóż na talerzach. 2. Wyłóż serek. 3. Całość posyp malinami oraz pokrojonymi orzeszkami. 4. Tuż przed podaniem deser skrop octem balsamicznym. Podobne