Kaszotto z warzywami Lubin Przepisy kulinarne Wiadomości by rs - 26 marca 20240 Udostępnij Doskonały pomysł na lekki obiad czy kolację. Łączy w sobie sycącą kaszę z soczystymi pomidorami malinowymi, cukinią oraz papryką. Smacznie, zdrowo, kolorowo! Składniki (na 2-3 porcje):Reklama • 100 g kaszy (pęczak, jęczmienna) • 500 ml wody Mama i ja • ½ cukinii lub dużego zielonego ogórka • ½ papryki • 1-2 pomidory malinowe (bez skórki) • 1 łyżeczka przecieru pomidorowego • 1-2 ząbki czosnku (opcjonalnie) • Sól i pieprz do smaku • 1 łyżeczka oregano • olej do smażenia Wykonanie: 1. W garnku zagotuj delikatnie osoloną wodę. 2. Gotuj kaszę przez 20 min. Następnie odsącz z wody i odstaw. 3. Na patelni podsmaż przez 3-4 minuty drobno pokrojoną cukinię, paprykę i pomidora wraz z przecierem pomidorowym. Dopraw solą, pieprzem, oregano i wyciśniętym przez praskę czosnkiem. 4. Następnie podlej kilkoma łyżkami wody i duś kolejne 3-4 minuty. 5. Wymieszaj kaszę oraz warzywa. Woda źródlana Mama i ja Mama i ja – to w pełni bezpieczna, niegazowana woda źródlana, wyróżniająca się niskim stopniem mineralizacji i niewielką zawartością sodu. Stanowi optymalne uzupełnienie codziennej diety kobiet w ciąży oraz mam karmiących piersią. Znakomicie nadaje się również do przygotowywania posiłków dla niemowląt i dzieci w każdym wieku. Strona www: https://wodadladziecka.pl/ Podobne