Kotleciki z ryżu dzikiego z chutneyem z pomidorów i czerwonej cebuli – przepis Lubin Przepisy kulinarne Region Wiadomości by rs - 25 października 201925 października 20190 Udostępnij Chrupiące kotleciki z ryżu dzikiego to doskonały sposób na lekki obiad lub wiczorną przekąskę. Chutney z pomidorów i czerwonej cebuli sprawi, że danie będzie niezwykle aromatyczne. Ryż dziki charakteryzująca się długimi, cienkimi ziarenkami o zbożowo-orzechowym smaku, dlatego doskonale sprawdza się jako główny składnik lub dodatek do oryginalnych dań. Kotleciki z dzikiego ryżu z chutneyem z pomidorów i czerwonej cebuliReklama Składniki: Kotleciki: 2 saszetki dzikiego ryżu marki Britta, 1 mała czerwona cebulka, 1 mała marchewka, 1 ząbek czosnku drobno posiekany, 3 duże łyżki bułki tartej, 1 jajko, 1 łyżka natki pietruszki, sól, pieprz. Chutney: 250g czerwonej cebuli pokrojonej w kostkę, 700g pomidorów pokrojonych w kostkę, 100g cukru, 50g octu z czerwonego wina, chili w proszku (opcjonalnie), 1 łyżka oleju. Wykonanie: Ryż ugotować zgodnie z instrukcją. Do miski dodać wszystkie składniki na kotleciki i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Z masy uformować kotleciki i piec przez 20 minut. W międzyczasie wrzucić wszystkie składniki sosu na patelnie i smażyć na średnim ogniu aż będzie miał konsystencję dżemu. Podobne