Makaron ryżowy z pesto z bazylii Lubin Porady Przepisy kulinarne Wiadomości by rs - 6 września 20230 Udostępnij Pyszny, zdrowy i szybki lunch? Polecamy makaron ryżowy z pesto z bazylii. Swój obłędny smak zawdzięcza połączeniu świeżych ziół, dobrej jakości włoskiego sera i aromatycznych orzeszków pinii. Pycha! Składniki:Reklama • 100 g makaronu ryżowego • 3 garście świeżej bazylii • 1 ząbek czosnku • 20 g parmezanu • 30 g orzeszków pinii KRESTO • 2 łyżki oliwy z oliwek • pieprz • sól Wykonanie: Makaron ugotuj. Orzeszki pinii upraż na suchej patelni. Umyj liście bazylii łącznie z łodygami. Zblenduj bazylię, czosnek, parmezan, orzeszki i oliwę, przyprawiając do smaku solą i pieprzem. Dodaj gorący makaron, wymieszaj i od razu podawaj. Podobne