Makaron ryżowy z pesto z bazylii

Udostępnij

Pyszny, zdrowy i szybki lunch? Polecamy makaron ryżowy z pesto z bazylii. Swój obłędny smak zawdzięcza połączeniu świeżych ziół, dobrej jakości włoskiego sera i aromatycznych orzeszków pinii. Pycha!

Składniki:

Reklama

• 100 g makaronu ryżowego
• 3 garście świeżej bazylii
• 1 ząbek czosnku
• 20 g parmezanu
• 30 g orzeszków pinii KRESTO
• 2 łyżki oliwy z oliwek
• pieprz
• sól

 

Wykonanie:

  1. Makaron ugotuj.
  2. Orzeszki pinii upraż na suchej patelni.
  3. Umyj liście bazylii łącznie z łodygami.
  4. Zblenduj bazylię, czosnek, parmezan, orzeszki i oliwę, przyprawiając do smaku solą i pieprzem.
  5. Dodaj gorący makaron, wymieszaj i od razu podawaj.
Top