Menu na majówkę – przepis na Sałatkę Finezyjną Porady Przepisy kulinarne Wiadomości by rs - 3 maja 20223 maja 20220 Udostępnij Obowiązkowa pozycja w menu na majówkę? Ne pewno lekka i kolorowa sałatka! W sam raz na przyjemny, wiosenny dzień spędzony w gronie rodziny czy przyjaciół. Jednak nawet jeśli pogoda nie dopisze, to i w domowym zaciszu smaczna sałatka zda egzamin. Wystarczy, że postawisz na zdrowe i pożywne składniki – mieszankę sałat z bogatą w beta-karoten roszponką i dodatki w postaci łososia, mozzarelli, papryki oraz czerwonej cebulki. Przygotuj Sałatkę Finezyjną, a przekonasz się ile radości i energii można czerpać z jedzenia. Sałatka FinezyjnaReklama Składniki: – mieszanka sałat Finezja mix marki Eisberg (cykoria sałatowa radicchio, roszponka, sałata fryzyjska) – 150 g – 70 g wędzonego łososia – 6 mini kulek mozzarelli – 1/2 czerwonej papryki – 1/2 czerwonej cebuli Dressing: – 3 łyżki oliwy z oliwek – 1 łyżka soku z cytryny – rozmaryn – sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Gotową mieszankę Finezja mix marki Eisberg przełożyć do miseczki. Umytą paprykę i cebulę pokroić w kostkę. Wszystkie warzywa połączyć w miseczce z łososiem oraz mozzarellą. Całość polać przygotowanym dressingiem. Podobne