Menu na majówkę – przepis na Sałatkę Finezyjną

Udostępnij

Obowiązkowa pozycja w menu na majówkę? Ne pewno lekka i kolorowa sałatka! W sam raz na przyjemny, wiosenny dzień spędzony w gronie rodziny czy przyjaciół. Jednak nawet jeśli pogoda nie dopisze, to i w domowym zaciszu smaczna sałatka zda egzamin. Wystarczy, że postawisz na zdrowe i pożywne składniki – mieszankę sałat z bogatą w beta-karoten roszponką i dodatki w postaci łososia, mozzarelli, papryki oraz czerwonej cebulki. Przygotuj Sałatkę Finezyjną, a przekonasz się ile radości i energii można czerpać z jedzenia.

Sałatka Finezyjna

Reklama

 

Składniki:

– mieszanka sałat Finezja mix marki Eisberg (cykoria sałatowa radicchio, roszponka, sałata fryzyjska) – 150 g

– 70 g wędzonego łososia

– 6 mini kulek mozzarelli

– 1/2 czerwonej papryki

– 1/2 czerwonej cebuli

Dressing:

– 3 łyżki oliwy z oliwek

– 1 łyżka soku z cytryny

– rozmaryn

– sól i pieprz do smaku

 

Przygotowanie:

Gotową mieszankę Finezja mix marki Eisberg przełożyć do miseczki. Umytą paprykę i cebulę pokroić w kostkę. Wszystkie warzywa połączyć w miseczce z łososiem oraz mozzarellą. Całość polać przygotowanym dressingiem.

Top