Płatki ryżowe z musem malinowym i owocami – przepis

Udostępnij

Dzień dobry, płatki ryżowe to doskonała alternatywa dla uwielbianych przez wielu płatków owsianych. Przygotowane z ulubionymi owocami oraz miodem będą pysznym i wartościowym śniadaniem na słodko.

Płatki ryżowe z musem malinowym i owocami

Reklama

www.halina.eu

 

Składniki:

  • 3 łyżki płatków ryżowych
  • 1 szklanka napoju roślinnego lub zwykłego mleka
  • 1 łyżka miodu
  • Dowolne owoce
  • Orzechy nerkowca

Mus:

  • 100g mrożonych malin
  • 2 łyżki miodu

 

Przygotowanie:

  1. W rondelku zagotować mleko z płatkami i miodem. Całość gotować 3 minuty ciągle mieszając.
  2. W drugim rondelku zagotować maliny z miodem i odrobiną wody aż maliny się rozpadną. Następnie zblendować na gładki mus.
  3. Orzechy prażyć na suchej patelni. Owoce umyć i w razie potrzeby pokroić na mniejsze kawałki. Płatki podawać z musem malinowym, owocami i orzechami

 

Smacznego!

Top