Płatki ryżowe z musem malinowym i owocami – przepis Ciekawostki Lubin Przepisy kulinarne Wiadomości by rs - 9 marca 20229 marca 20220 Udostępnij Dzień dobry, płatki ryżowe to doskonała alternatywa dla uwielbianych przez wielu płatków owsianych. Przygotowane z ulubionymi owocami oraz miodem będą pysznym i wartościowym śniadaniem na słodko. Płatki ryżowe z musem malinowym i owocamiReklama www.halina.eu Składniki: 3 łyżki płatków ryżowych 1 szklanka napoju roślinnego lub zwykłego mleka 1 łyżka miodu Dowolne owoce Orzechy nerkowca Mus: 100g mrożonych malin 2 łyżki miodu Przygotowanie: W rondelku zagotować mleko z płatkami i miodem. Całość gotować 3 minuty ciągle mieszając. W drugim rondelku zagotować maliny z miodem i odrobiną wody aż maliny się rozpadną. Następnie zblendować na gładki mus. Orzechy prażyć na suchej patelni. Owoce umyć i w razie potrzeby pokroić na mniejsze kawałki. Płatki podawać z musem malinowym, owocami i orzechami Smacznego! Podobne