Przepis na zielone kieszonki z wędzonym twarogiem i pastą z pestkami słonecznika, ogórkiem i koperkiem

Zdrowy smak natury, świeże, pachnące, delikatne i wyjątkowo efektownie prezentujące się na talerzu – takie właśnie są pyszne, zielone kieszonki proponowane w poniższym przepisie.

Reklama

Kieszonki z wędzonym twarogiem i pastą z pestkami słonecznika, ogórkiem i koperkiem to wspaniały przepis na śniadanie, podwieczorek lub przekąskę. Można podać je jako dodatek do dań z grilla, doskonale sprawdzą się jako przekąski imprezowe podczas spotkań z bliskimi lub przyjaciółmi. Wspaniale się prezentują, a do tego są oryginalne, lekkie i naprawdę smaczne, dlatego mogą stać się hitem każdego garden party. Z pewnością rozsmakują się w nich zarówno wegetarianie, jak i miłośnicy tradycyjnej kuchni.

Świetnie smakują w towarzystwie pieczywa, grzanek, bagietek czosnkowych, a także z grillowanymi czy pieczonymi warzywami, tofu, kurczakiem i wieloma innymi dodatkami.

Czas przygotowania to zaledwie 30 minut, warto wykorzystać przepis przy najbliższej okazji, np. podczas jutrzejszego śniadania.

SKŁADNIKI
2 opakowania Pasty z pestkami słonecznika z ogórkiem i koperkiem Well Well
2 główki sałaty
150 g wędzonego twarogu
pęczek szczypiorku

CZAS PRZYGOTOWANIA 30 min LICZBA PORCJI 4 porcje

PRZYGOTOWANIE:
Sałaty myjemy, dokładnie osuszamy liście – większe dzielimy na pół. Formujemy z nich kieszonki, w które nakładamy pastę połączoną z wędzonym twarogiem. Gotowe kieszonki przewiązujemy szczypiorkiem i układamy na talerzu.

Wskazówka: Sałatę myjemy pół godziny wcześniej – zdąży wtedy osuszyć się i łatwiej uformujemy kieszonki (nie będą wyślizgiwały się z dłoni).

Gotowe! Wszystkiego Smacznego!

Top