Świąteczny chlebek z kaszy gryczanej Lubin Porady Przepisy kulinarne Wiadomości by rs - 7 grudnia 20220 Udostępnij Już niebawem Boże Narodzenie. Oprócz klasycznych głównych dań warto pomyśleć również o dodatkach. Chlebek z kaszy gryczanej to doskonałe i obłędnie pyszne dopełnienie tradycyjnych dań na świątecznym stole dla całej rodziny.Reklama Składniki: • 400 g kaszy gryczanej białej • 700 ml wody Mama i ja • 1 łyżeczka soli • 3 łyżeczki czarnuszki • 5 łyżek słonecznika • 5 łyżek pestek dyni Wykonanie: 1. Kaszę zalej wodą i odstaw na 36 godzin (w temperaturze pokojowej), mieszając od czasu do czasu. 2. Następnie dodaj sól i całość zmiksuj blenderem. Dodaj ziarna i wymieszaj. 3. Przelej masę do wyłożonej papierem do pieczenia formy (keksówki) i odstaw na kolejne 3 godziny. 4. Piekarnik nagrzej do 190°C i piecz chlebek około 90 minut. Woda źródlana Mama i ja Mama i ja – to w pełni bezpieczna, niegazowana woda źródlana, wyróżniająca się niskim stopniem mineralizacji i niewielką zawartością sodu. Stanowi optymalne uzupełnienie codziennej diety kobiet w ciąży oraz mam karmiących piersią. Znakomicie nadaje się również do przygotowywania posiłków dla niemowląt i dzieci w każdym wieku. Strona www: https://wodadladziecka.pl/ Cena: 1,5 L – cena: 1,89 zł 0,5 L – cena: 1,49 zł 0,33 L – cena: ok. 1,35 zł Podobne